Критични вибрации: „Тихо, за из път“ – споделена изповед!

Малко със закъснение, но искам да изкажа огромната си благодарност на Надя Стефано, която ме изненада с милата си рецензия на книгата ми! Написана от сърце, тя е нещо много, много ценно за мен! Благодаря ти, Надя!

Път. Стъпки. Разстояния. Промеждутъци. Тъга. Сълза. Носталгия. Нейните!

Живот. Въртележка. Прераждане. Вечност. Любов. Думи. Стихове. Нейните!

Нещо мъничко. Послание. Нейното!

Ивет тихо разхожда из мъдростта събирала в себе си. Стиховете й сякаш с невидима четка рисуват образи, картини, те са като много-цветни платна изтъкани от най-човешки чувства. Разумно и грижливо подредени думи, които оживяват след прочита. Те обаче, чувствата и разума, не винаги са в синхрон, но в творбите на Ивет бият с една и съща честота на пулса. И говорят, провокират, оставят въпроси, разчупват мисълта, съмненията, посяват увереност, търсят добродетели, така необходими за оцеляване, когато усещането за предварително предначертани случвания е единственият спътник в света, запълващ се с все повече „бетонни фасади“.

Стиховете на Ивет са като съвременни приказки, показващи, че все още има надежда за „ново сбъдване“, там някъде между „сън и истина“ трябва да сграбчиш мига с усмивка, защото способността „да погледнеш от другата страна на времето“ е онази „част от теб“, която е пълна с любов.

Любов! Като „лято между снежни преспи“! Дори всичките „9 683 456″ стъпки, болките и липсите, не са способни да изтрият хъса на Ивет за обичане. Заразява! С емоцията на осъзнатата си лудост за непримирение срещу несбъднати „утре-та“ и неказани „обичам те“. Разпръсква пеперуди напук и на най-дългите разстояния, за да разнесе любовта си.

Wings to fly, едва ли има по-подходящ псевдоним. Тя определено има криле за летене и думи-истини за раздаване. И „вместо цветя“ оставя нещо мъничко. Послание. Нейното! „По дяволите, хора, бъдете добри! И обичайте!“

Книгите – Критични вибрации

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s